Do početka nove sezone u 2022 vreme dostave naočara je duža za 2-4 radna dana.

Kontaktna sočiva

Šta su kontaktna sočiva?

Oni služe za korekciju vida koji može da bude: kratkovidnost, dalekovidnost, astigmatizam i presbiopija. Većina stanovništa koristi naočare za korekciju vida, međutim skoro 20% ljudi na svetu koriguje svoj vid pomoću kontaktnih sočiva. Pored korekcije vida, postoji mogućnost i za korekciju boja očiju. Za to su Vam na raspolaganju kontaktna sočiva u boji. U ponudi Socivaonline.rs možete pronaći Air Optix Colors mesečno sočivo od Alcon-a sa širokom paletom boja (9 nijansi), kao i Soflens Natural Colors tromesečno sočivo od Bausch&Lomb-a sa 10 različitih nijansa boja. Sočivo u boji može da se nabavi i bez dioptrije. Među populacijom starosne dobi od 15 do 55 godina, oko 85% osoba zainteresovano je da bar ponekad promeni svoju boju oka i to najčešće u plavu ili zelenu boju. Zbog toga su kontaktna sočiva u boji veoma popularna.

 

 

Šta su prednosti kontaktnih sočiva?

 

Korišćenje kontaktnih sočiva može nam olakšati svakodnevni život. Pruža nam široko vindo polje, oštriji i jasniji vid. Pored toga da ne zaboravimo da se sočiva ne magle. Prednost je da može da bude udobnije nositi sočivo nego naočare, kao i lakše i bezbedinije bavljenje sportom ili drugim aktivnostima. Pojedini misle da je lepši izgled u sočivima, a drugima koji su favoriti naočara misle da je okvir naočara modni detalj.

 

Vrste kontaktnih sočiva:

 

Kontaktna sočiva možemo da podelimo na tri načina:

Prema vrste materijala (meka, gas propusna, tvrda), po režimu zamena (dnevna, mesečna, godišnja) i po režimu nošenja (dnevno, fleksibilna i produženo nošenje)

 

Air Optix - celodnevna udobnost

 

Među Air Optix sočivima, su uključeni dnevna i mesečna sočiva. Bilo da se radi o klasičnim mesečnim ili dnevnim sočivima, multifokalima, za astigmatizam ili sočivima u boji, kod Socivaonline.rs možete pronaći prave za Vas. Zahvaljujući modernoj tehnologiji i proizvođaču (Alcon), možete kupiti sočivo za dan i noć (Air Optix Night&Day) sa potpunom sigurnošću i bez neželjenih efekata.

 

Alcon je jedan od najpoznatijih svetskih brendova kontaktnih sočiva. Njegova familija Air Optix je vrlo popularan i poznat na našem tržištu. Oni su napravljena od silikon hidrogel materijala koji trenutno propušta najveću količinu kiseonika. Zadržavaju vlažnost, propuštaju veliku količinu kiseonija i otporna su na stvarenje depozita - sve ovo zahvaljujući inovativnoj tehnologiji TriComfort. Tako omogućavaju besprekoran komfor pacijenta i zdravlje rožnjače tokom nošenja. Zbog svih ovih svojstva su najprodavanija mesečna sočiva na svetu.

 

Cela familija Air Optix sočiva imaju visok sadržaj vode, tako da je idealno onima koji se konstantno bore sa suvim očima. Familija Air Optix sočiva takođe mogu biti korisni ako nosilac sedi ceo dan ispred monitora ili je u sobi sa klima uređajem ili ventilatorom.

 

Bausch&Lomb - široki izbor meka kontaktna sočiva

 

Familija Soflens od Bausch&Lomba obuhvata dnevna sočiva, mesečna, torična, multifokalna, čak i tromesečna sočiva u boji. Uskladite se sa očekivanjima digitalnog doba i odaberite jedan od familije Soflens sočiva.

 

Proizvođači Soflensa koriste najnoviju tehnologiju i sastojke kako bi pružili savršen vid korisnicima kontaktnih sočiva. Posebno se preporučuje nošenje kontaktnih sočiva onima koji po ceo dan sede ispred monitora ili rade u klimatizovanoj prostoriji, a oči im se često isuše.

 

Pored familije Soflens u ponudi možete pronaći i sledeća sočiva:

  • Pure Vision (2HD za dan i noć, Multifocal, Toric)
  • Biotrue ONE Day dnevna sočiva (Multifocal, Toric)
  • ULTRA - najnovija - za modernu generaciju (Multifocal, Toric)

 

Bausch&Lomb Ultra mesečna kontaktna sočiva sa najnovijom MoistureSeal tehnologijom. MoistureSeal tehnologija sprečava isušivanje kontaktnih sočiva te ona ostaju vlažna čak i nakon 16 sati nošenja. Vidna oštrina ostaje visoka i nakon celodnevne upotrebe digitalnih uređaja poput pametnih telefona, tebleta, računara itd.