NAJVEĆI POPUST SEZONE! Iskoristi letnji popust od 30% na APSOLUTNO SVE iz naše ponude! Kupon kod: 30%OFF . Naručite telefonom: (021)843-942

Saveti kako izabrati naočare za sunce koje dobro stoje

U zadnjih nekoliko godina sunčane naočare su postale veoma važan detalj ženske i muške mode. Sunčane naočare možemo da kupimo u raznim oblicima i veličinama, ali treba obratiti pažnju kada dođe vreme da izaberemo svoje nove naočare, koji oblik odgovara najviše crtama našeg lica.


Pročitajte naš mali vodič koji će pomoći da lakše izaberete prave naočare za sebe:

Okruglo lice

Širina i dužina su jednake kod okruglog lica zato treba izabrati oblik naočara koji će vizuelno izdužiti Vaše lice. Izbegavajte okrugle naočare i po mogućnosti izaberite široke sunčane naočare sa kockastim okvirom. Modeli naočara za okruglo lice.

Ovalno lice

Ovalno lice je najzahvalnije za odabir sunčanih naočara jer skoro svaki oblik naočara odgovara. Ovaj oblik krase istaknute jagodice i brada koja je znatno uža od čela. Ovalnom obliku pristaju skoro svi oblici sunčanih naočara kao i različiti stilovi. Ako treba baš nešto preporučiti predlažemo blago četvrtaste okvire sa zaobljenim ivicama. Modeli naočara za ovalno lice.

Duguljasto lice

Kao što sam naziv govori ovo lice je duže nego šire i obično je donji deo lica (vilica) najduži deo. Za duguljasto lice treba izabrati model naočara koji će vizuelno skratiti Vaše lice. Najbolji izbor su četvrtaste i okrugle sunčane naočare većih dimenzija. Modeli naočara za duguljasto lice.

Srcoliko lice

Kod srcolikog lica najbitnije je da se uskladi široko čelo i uska brada. Predlažemo da uzmete naočare nalik pilotskih kojima je donji deo malo izdužen, takođe možete izabrati naočare neobičnog izgleda kako bi više usmerio pažnju na oči. Modeli naočara za srcoliko lice.

Četvrtasto lice

Izražen donji deo vilice i široko čelo odnosno jednaka širina i dužina je to što odlikuje kockasto (ili četvrtasto) lice. Vama su potrebne naočare koje će ublažiti te četvrtaste crte lica i najbolji izbor su velike okrugle ili ovalne sunčane naočare sa tamnim staklima. Modeli naočara za četvrtasto lice.