NAJVEĆI POPUST SEZONE! Iskoristi letnji popust od 30% na APSOLUTNO SVE iz naše ponude! Kupon kod: 30%OFF . Naručite telefonom: (021)843-942

Koji oblik ženskih naočara za sunce da izaberemo?

Ženske sunčane naočare su mnogo više od samo modnog dodatka. One su ključni alat u očuvanju zdravlja vaših očiju. Sunčane naočare je potrebno nositi kad god ste na otvorenom, kroz celu godinu bez obzira dali je sunčan, oblačan ili maglovit dan.

Nekada su sočiva u naočarima bile izrađivane isključivo od stakla. Danas se većina sočiva izrađuju od tehnološki visoko razvijene plastike. Ta nova sočiva su laganije, ne lome se tako brzo poput staklenih, te mogu biti obrađene sa filterom kako bi zaštitile oči od štetnog ultraljubičastog zračenja.

Kada je u pitanju izbor okvira, treba težiti obliku suprotnom od oblika lica. Ako imate okruglo lice, pristaju vam naočare svih oblika samo ne okrugle, a uskom licu odgovaraju baš takve. Ukoliko je vaše lice ovalno, pristaju vam svi oblici. 

Stručnjaci kažu veće naočare pružaju bolju zaštitu protiv UV zračenja jer blokiraju više zraka koje dolaze sa strane vašeg oka.

Modni trendovi kreću u smeru velikih naočara koje prekrivaju široko područje oko očiju, pa je prostor za ulazak UV zraka smanjen. Treba pripaziti na udobnost sunčanih naočara, one se trebaju udobno smestiti na lice bez stiskanja ili pritiskanja nosa ili ušiju. Korisno je da okvir bude što bliži licu, ali da trepavice pritom ne dodiruju sočivo naočara. Za zaštitu od sunca koje dolazi iz svih smerova veoma su korisni zaobljeni okviri naočara.